Nieuwsbrief Vitaal Verenigen

Vitaal Verenigen

Bekijk deze mail in de browser

 

 

Met deze nieuwsbrief houden wij jullie op de hoogte van het belangrijkste nieuws binnen het verenigingsleven. Ook inspireren wij jullie met goede voorbeelden vanuit andere verenigingen en laten we aan de hand van casussen zien hoe wij verenigingen verder brengen. Samen zorgen we voor een toekomstbestendig verenigingsleven waarin jong en oud elkaar kan blijven ontmoeten.

 

Verenigingsnieuws

 

 

Gratis energiecoach helpt sportclubs verduurzamen

Om de sport toekomstbestendig te houden, moeten de energielasten structureel omlaag nu de energieprijzen stijgen. Wil jij aan de slag met het verlagen van de energierekening binnen jouw vereniging? Vraag dan vóór 1 juli een gratis energiecoach aan om samen te onderzoeken welke maatregelen besparing opleveren. Lees hier verder. 

 

 

Subsidieregeling sportevenementen

De provincie Limburg streeft ernaar om de sportiefste en gezondste provincie van Nederland te worden. Sinds april is er daarom een extra subsidieregeling ingesteld voor de organisatie van sportevenementen. Wil jij als vereniging aan de slag met het organiseren van een top- of breedtesportevenement? Bekijk dan hier of je in aanmerking komt voor extra subsidiebudget.

 

 

 

1000 euro voor de club

Kan jouw sportclub een steuntje in de rug gebruiken? En ga jij graag aan de gang met een duurzaam clubhuis, een gezond aanbod in de kantine, voldoende en bekwame vrijwilligers of nóg blijere leden, die zich welkom en thuis voelen op de club?

Elke vereniging kan tot 11 juli eenmalig 1.000 euro aanvragen via NOC*NSF. Dit budget is vrij inzetbaar binnen de club. Voorwaarde is dat de lokale contactpersoon binnen de gemeente en/of sportbond op de hoogte is van de aanvraag. Neem daarom contact op met een van onze verenigingsondersteuners en wij zorgen dat je dat extra steuntje in de rug krijgt.

 

 

 

 

Ons portfolio
Hieronder een kleine greep uit ons portfolio. Laat je inspireren en ontdek hoe wij verenigingen verder brengen. Heb jij ook een uitdaging of idee waar je onze hulp bij kunt gebruiken? 
Neem contact met ons op. 

 

 
 

 

Vrijwilligerscampagne       
Sparta '18

Het vinden van vrijwilligers is voor veel verenigingen een uitdaging. Ook bij voetbalvereniging Sparta '18 uit het Limburgse Sevenum zien ze de lijst met openstaande vacatures voor vrijwilligerstaken steeds verder groeien. Verenigingsondersteuner Joey heeft daarom samen met voetbalvereniging Sparta '18 een ludieke campagne opgezet om meer vrijwilligers te werven. Benieuwd hoe de campagne eruit zag en wat het heeft opgeleverd? Lees hier verder.

Inspirerende verenigingscafés

Onze verenigingsondersteuners organiseren jaarlijks tientallen verenigingscafés in diverse gemeenten. Afgelopen periode hebben we verenigingen in Oisterwijk, Gulpen-Wittem en Beekdaelen geïnspireerd en geïnformeerd over de laatste trends en ontwikkelingen. Vernieuwen is Winnen was het thema van deze avonden. We hebben verenigingen bewuster gemaakt van de kansen en uitdagingen die van invloed zijn op de organisatie. Lees hier verder. 

 

 

Tool: Sociale veiligheid vereniging
Elke vereniging moet een plek zijn waar leden zich veilig voelen en met plezier kunnen sporten. Als bestuurder draag je zorg voor die veiligheid. Met behulp van onderstaande aanpak zorg je er als vereniging voor dat je aandacht hebt voor de sociale veiligheid op de vereniging. Samen zorgen we ervoor dat iedereen veilig en met plezier kan blijven sporten en bewegen!

Klik hier om het stappenplan te bekijken

 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Vitaal Verenigen. Meer weten? Neem contact met ons op:

 

 
 

 

 

 

 

Volg ons

Uitvoering project(en) mede mogelijk gemaakt door

banner VSB Fonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.